Mennyibe kerül egy átlagos weboldal elkészítésének az ára? Weboldal készítés árak!

A weboldal készítés árak bejegyzés nem minősül árajánlatnak. Árajánlatot a kapcsolat fülön kérhet. 

Kiemelt válasz a hozzávetőleges weboldal készítés árak meghatározásához: „Egy átlagos WordPress sablon alapú weboldal készítés induló ára 150.000.-Ft és 500.000.-Ft között mozog a magyar piacon, az egyedi honlapkészítés ára pedig átlagban 500.000.-Ft-tól indul kivitelezőtől függően.”

weboldal készítés árak és a valóság

Ha honlapkészítésre adod a fejed érdemes jól szétnézni a piacon, mivel több millió forintot is költhetsz egy egyedi fejlesztésű honlapra, kaphatsz egy sablonból létrehozott fejlesztést, illetve ingyen sem biztos, hogy rosszul jársz. Éppen ezért fontos, hogy tudatosuljon benned, mi lesz a weboldalad célja és kik a konkurenseid. Jobb, ha tudod, hogy nem feltétlen fogsz több bevételt termelni egy egyedi fejlesztésű webáruházzal, mint egy sablonwebáruházzal és a WordPress honlapok is pont úgy szerkeszthetőek PHP-ben, mint egyedi fejlesztésű társaik.

Ha weboldal készítés árak érdekelnek, akkor érdemes jól szétnézni a piacon, mivel több millió forintot is költhetsz egy egyedi fejlesztésű honlapra, kaphatsz egy sablonból létrehozott fejlesztést, illetve ingyen sem biztos, hogy rosszul jársz. Éppen ezért fontos, hogy tudatosuljon benned, mennyibe is kerülnek a weboldal készítés árak. Mi lesz a weboldalad célja és kik a konkurenseid. Jobb, ha tudod, hogy nem feltétlen fogsz több bevételt termelni egy egyedi fejlesztésű webáruházzal, mint egy sablonwebáruházzal és a WordPress honlapok is pont úgy szerkeszthetőek PHP-ben, mint egyedi fejlesztésű társaik.

weboldal készítés árak

Felháborítóak a weboldal készítés árak? Ugyan miért?

weboldal készítés árak, mennyibe kerül egy weboldal?

Semmi értelme nincs a felháborodásnak. A piacok már csak ilyenek. Ha, szőlőt szeretnénk venni, annak ára is pultonként változik. Egy központi fekvésű autószerelő általában drágább mint a vidéki autószerelők, és így tovább. Mégis, hogyan lehet megállapítani, hogy a szolgáltatás minőségi lesz? Mi a garancia rá, hogy nem vernek át egy ilyen zavaros piacon, ahol a weboldal készítés árak szinte átláthatatlanok?

Mennyi az annyi?

A honlapkészítők 80%-a nem osztja meg az árakat online. 20%-ból az derül ki, hogy a weboldal készítés ára átlagosan 150.000 Ft. és 500.000 Ft. között tudható be. A honlapkészítők csomagokat határoznak meg, mely egy pszichológiai marketingfogás: Ha három árat látunk magunk előtt egy honlapon, akkor a legolcsóbb ár olcsónak fog tűnni és a középső ár ideális lesz számunkra. 2019-ben a weboldal készítés ára 50.000 Ft. és 270.000 Ft. között volt országszerte, melyből arra következtethetünk, hogy az átlagár 50%-al növekedett az elmúlt 2 évben.

Változtak-e a weboldal készítés árak a járvány hatására?

A COVID-19 hatására észrevehető volt egy közel 20%-os áremelkedés. A honlapkészítőkre rengeteg feladat jutott és a nagyobb marketing cégek is egyéni vállalkozókat bíztak meg kisebb volumenű feladatok elvégzésével. A legtöbb vállalkozó ebben az időszakban kezdett beltéri felújításokba, online jelenlétet, brandet alapoztak meg sokan, így a weboldal készítés árak is feljebb mentek.

Hány forintba kerül egy átlagos weboldal elkészítése?

weboldal készítés árak

Többen is arra a következtetésre jutottunk, hogy a piac árazása egyszerűen átláthatatlanná vált és ennek a fő oka az, hogy ha valaki ma eldönti, hogy honlapkészítő lesz és intenzíven tanul egy hónapot, majd kivált egy egyéni vállalkozói engedélyt és számlaképes lesz, a hónap végére megnyithatja a boltot. Ez ahhoz vezet, hogy a nagy piaci igény találkozik az alacsony belépési küszöbbel.

Mivel a weboldal készítés és webáruház készítés oly könnyen elsajátítható lett 2021-re, három nagyobb rendszerbe, vagy kategóriába sorolhatjuk a honlapkészítőket.

  1. Nagy marketing ügynökségek, akik több 10 éve jelen vannak a piacon. Ők szinte letaszíthatatlanok, így mindig jelen lesznek és igaz rájuk, hogy a kínált szolgáltatás minőségi, drágább.
  2. Egyéni vállalkozók kisebb csapatokat, hálózatot alkotnak annak érdekében, hogy elérhetőbb árrést kínáljanak minőségi ügyfélközpontú szolgáltatással. (Ilyen vagyok én is)
  3. Szabadúszók és egyéb feketén dolgozó webfejlesztők is megjelennek 2-3 hónapra, majd eltűnnek a honlappal együtt, amit valaha készítettek.

 

Így jobban látszik, hogy a fenti kategóriák függvényében a weboldal készítés árak is ezen szegmensek alapján alakulnak. 

weboldal készítés árak - olcsó weboldal

weboldal készítés árak debrecenben

Több pénzért jobb weboldalt kapunk?

Sokan azt gondolják, hogy egy ügynökség jobban teljesít, mint egy vállalkozó, hiszen 6-10-15 webfejlesztő és marketinges tudása adódik össze, azonban ez nem így van. Ha a honlapot a vásároló szemszögéből nézzük, azaz a te szemszögedből, akkor hamar rájövünk, hogy a középső réteg lesz a mérvadó.

A Te szemszögödből nézve:

A nagyobb marketing ügynökségekhez több ajánlatkérés fut be. Erre ők általában 2 dologgal válaszolnak:

  1. Feltolják az árakat az egekbe és kiszűrik a jólfizető ügyfeleket.
  2. Akik nem jólfizető ügyfelek, azok számára nem mindig jut kellő személyes odafigyelés és sajnos a weboldalukról fontos értékesítő funkciók maradhatnak ki. (tisztelet a kivételnek)

Az egyéni vállalkozók számára óriási teret enged a honlapkészítési piac, hiszen ha képes kellő figyelmet szentelni az ügyfeleinek, mindig felveszi a telefont és technikailag is érett a feladatok elvégzésére, sokan döntenek mellette a marketing cégekkel szemben.

Az egyéni vállalkozókkal az a gond, hogy rengeteg félérett honlapkészítő zuhan a piacra, akik elvállalnak fűt-fát ésszerűtlen ár érték arányban, majd amikor rájönnek, hogy képtelenek a feladatok elvégzésére köddé válnak a honlappal együtt.

Tapasztalatom szerint, ha egy ügyfél megkapja a kellő figyelmet, szakszerű szerződéskötés történik, szakszerű adatvédelmi tájékoztató, ÁSZF készül és teljesülnek a honlappal kapcsolatban elvárt igények határidőn belül a megbeszéltek szerint, akkor a webfejlesztőnek nincs mitől tartania.

Van döntő költségtényező a weboldal készítés árakban?

weboldal készítés árak debrecen

Igen. Ebben az egyenletben Te vagy a döntő költségtényező.

A webfejlesztés piacban óriási buktató lehet a fejlesztő számára egy olyan szerződés megkötése esetén, ahol az ügyfél nem hagyja magát kiszolgálni. A honlapkészítés valójában egy együttműködés, ahol a vevő személye és együttműködési szándéka kimagaslóan jelentős szereppel bír. A weboldalt értékesítő amint tapasztalja, hogy a vevő többször módosít egy apró kivitelezés megvalósításának kérdésében még szerződéskötés előtt, két dolgot tehet:

  1. Nemet mond a feladatra.
  2. Az egekbe tolja az árait, mivel látja, hogy rengeteg ideje fog elmenni kommunikációval, egyeztetésekkel és reklamációkezeléssel.
weboldal készítés árak

Az emberi kapcsolat minősége meghatározó az árban!

weboldal készítés árak

Véleményem szerint az emberi kapcsolat minősége határozza meg azt, hogy a feladat 120.000 Ft.-ba, vagy 640.000 Ft.-ba fog kerülni.

Webfejlesztő oldaláról nézve: Ha tisztelettel és odafigyeléssel hallgatjuk meg ügyfelünk szándékait és elképzelését, akkor sikeres együttműködésre számíthatunk.

Ügyfél oldalról nézve: Ha képesek vagyunk a webfejlesztő tapasztalatait meghallgatni, akkor sikeres és értékesítő honlapot fogunk üzemeltetni éveken át.

referenciák képekben