Weboldal készítés során mit kell figyelembe vennünk? Mi a sikeres honlapkészítés titka?

A weboldal készítés során több pontot is figyelembe kell vennünk. Ha az Ön célja több annál, mint egy honlap készítése amely bemutatja vállalkozását, termékeit vagy szolgáltatásait, inkább arra törekszik, hogy versenytársai közül kiemelkedjen webes megjelenése, ezáltal megszólíthassa potenciális érdeklődőit, tisztában kell lenni, hogyan épül fel egy igazán hatékony online felület.

Felmerül a weboldal készítéssel kapcsolatos legfontosabb kérdés: mik azok a szempontok amiket figyelembe kell venni a a honlapkészítés során, milyen valójában egy igazán jó weboldal?:

Hogyan csináljuk jól a weboldal készítés folyamatát?

weboldal készítés

Ha nem értékesít, olyan mintha nem is létezne.

weboldal készítés alapelvek

Megszólítja a potenciális érdeklődőket és jó felépítéssel rendelkezik akárcsak egy honlapkészítő platformja.

A honlap, vagy a webáruház webergonómiai irányelveket követ a honlapkészítés során és azt követően is, hogy a konverziószámból maximális érdeklődőt irányítson Önhöz.

A szolgáltatott honlap a szabványoknak megfelelő kódolással és kialakítással rendelkezik, a gyors oldalbetöltés jelentős szereppel bír, illetve minden böngészőben megfelelő megjelenítéssel, reszponzív kinézettel várja a látogatóit.

honlapüzemeltetés és keresőben való megjelenés

A Google keresőben való jó pozíciót ér el legalább a cégnévre.

A honlap akadálymentes kialakítású, mellyel egy laikus látogató is maximálisan igénybe veheti a kínált képes és szöveges tartalmat. Ha foglaló rendszert rendelési funkciókat tartalmaz, akkor könnyen lehessen foglalni vagy rendelni.

A Google keresőben megtalálható a tevékenységet lefedő kulcsszavakra az első néhány találat között. Ez akár 3-4 hónapi fejlesztési munkálatokkal járhat, legyünk vele tisztában.

A weboldal arculata letisztult, bizalomgerjesztő, a látogató első benyomása a vállalkozásról a honlap alapján történik általában.

tűzzünk ki célokat a weboldal készítés során!

A kitűzött célokat hatékonyan teljesítenie kell, konverzióra alkalmas. Legyen kapcsolati űrlap.

A honlap továbbá megújuló tartalmakkal rendelkezik, mely elősegíti egy látogató visszatérését.

Fontos, hogy a látogatóink számára interakciót biztosítsunk a honlapunkon! A honlapkészítés során ne csak közöljük a tényeket, hanem biztosítsunk lehetőséget a kommunikációra és kapcsolatfelvételre. Nagyon sok vállalkozás csak közöl, de nem építkezik potenciális kapcsolataiból. A weboldal készítés legfontosabb alapkövei: A weboldal tulajdonosa és a látogatók között nagyon hasznos tud lenni az online kapcsolatfelvételi űrlap, árajánlatkérő rendszer, fórum, blog, hírlevél, vásárló vélemények stb., mely hozzászólásra ösztönzik a látogatót.

Egy online platform legyen bővíthető a későbbiekben felmerülő funkciókkal és egyéb igényekkel. Ehhez megfelelő CMR keretrendszerek a WordPress, Drupal stb.

Legyen a böngészőkkel kompatibilis, mint például az Internet Exprolerrel, Mozilla Firefoxal, Operaval, Google Chromeal és a Safarival is. Ha használunk tartalomszerkesztő bővítményeket, akkor mindenképp nézzük meg mely böngészővel nem kompatibilis és olyat használjunk, amely képes legalább Mozzilla, Chrome, Edge maximális felhasználói élményt biztosítani a honlaplátogatók számára.

Elérhető minden internetezésre alkalmas eszközön ( PC, mobiltelefon, laptop, TV).

Használjunk véleményező funkciókat, hiszen nem csak interakciót nyújt a látogató számára, de bizalmat kelt a látogatókban. 

további jelentős pontok, amelyeket érdemes teljesíteni

Amikor elkészül egy honlap fontos, hogy azt megfelelően optimalizáljuk több mint 40 készülékre. Rengeteg olyan webfelület található az interneten, amely lebontja honlapunkat különböző nézetekre, de akár egyedi szoftvert is használhatunk a reszponzivitás meghatározására. Továbbá, fontos, hogy honlapunkat biztonságossá tegyük. Használhatunk WordFence bővítményt, vagy szerződhetünk egy webfejlesztő partnerrel, akik szívesen beállítják számunkra a kívánt biztonsági szoftvert. 

Érdemes a weboldal sebességére kiemelt figyelmet szentelni, hiszen Google-ben csak akkor fog jó helyezést elérni honlapunk, ha az gyorsan betölt. Az ideális betöltési sebesség 3 másodperc alatt van. Sok esetben 5 másodperc még megengedett lehet, viszont, ha weboldalunk 8-10 másodperc alatt tölt be látogatóink jelentős részét veszíthetjük el. 

Weboldal felépítéseés a szöveg felépítése

Ha már telepítettük a Google Search Console-t és ki tudjuk mutatni a weboldal hibáit, akkor érdemes odafigyelni a szöveg megfelelő olvashatóságára és tagoltságára is. Google motorjai érzékelik azt, ha egy weboldalban nem megfelelő mennyiségben használunk kötőszavakat, mivel ezáltal a tartalom robotikussá válhat. Továbbá, állítsuk be a bekezdések és alcímek hosszait és az alcímeket is használjuk ki okosan. H1-től H6-ig terjednek az alcímek,melyeket érdemes beállítani úgy, hogy követhető szöveget alkossunk. Telepítsünk egy webhelytérképet és használjuk Google eszközét arra, hogy kimutassuk weboldalunk hibáját, majd javítsuk ezeket. 

videók weboldal készítés terén

Itt találhatsz egy videót arról, hogyan készíthetsz el egy weboldalt 7 perc alatt.

Itt pedig egy másik videót, arról hogyan készítheted el profin azt a weboldalt.

weboldal készítés

honlapkészítés

referenciák képekben

Kérj egyedi ajánlatot weboldal készítésre!

Írd le nekünk pár szóban, hogy milyen jellegű honlapra, arculattervezésre van szükséged és mi segítünk.